Asverstrooiing op het IJsselmeer

Een bijzondere laatste rustplaats.

Asverstrooiing

Afscheid nemen van een vriend, familielid, of andere dierbare maakt diepe indruk. De stoffelijke resten worden weer teruggegeven aan de elementen. Dit afscheid is van blijvende betekenis. Daarom is het belangrijk om de asverstrooiing op het IJsselmeer op persoonlijke wijze te voltrekken, volgens de laatste wil van de overledene.

De asverstrooiingsplechtigheid

Door het gebruik van de oude maritieme tradities die bij een zeebegrafenis van kracht waren, maken we van elke asverstrooiing een gedenkwaardig en onvergetelijk afscheid.

Persoonlijk afscheid

Het schip vaart met de vlag halfstok het IJsselmeer op. U heeft de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. Zo kan er een laatste woord gesproken worden of kan er muziek worden afgespeeld. Daarna kunt u de as zelf boven zee uitstrooien of met de oplosbare urn in het water laat zakken. U kunt ook bloemen als bloemengroet aan uw dierbare meegeven.

Dan vaart het schip een laatste ronde om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt de scheepsbel geluid. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en keert het schip terug naar de haven.

Desgewenst kan de verstrooiing worden gecombineerd met een zeiltocht.

Verstrooiingsverklaring

U kunt na afloop een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat de positie, het schip, datum en tijdstip van asverstrooien.

Offerte aanvragen

Laat ons weten wat uw wensen zijn voor het afscheid. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor een offerte op maat.

Mail ons uw wensen