Inspiratie & bestemmingen

Zeilen en de buitenlucht maken dorstig & hongerig, dat weten wij als geen ander!

Vegan, vegetarisch, carnivoren of een mooie mix, alles kan! We vinden het belangrijk dat de catering is afgestemd op jouw wensen. Van volledig ontzorgd tot het doen van eigen boodschappen, alles is bij ons mogelijk.

Een paar ideeën

  • Een palingroker langszij die broodjes paling & gerookte zalm serveert
  • Verse oesters met een wijnproeverij
  • Een captains dinner
  • Een jenever of wiskey proeverij
  • Een BBQ midden op de Gouwzee

De Volharding kan het hele IJsselmeer
en de Waddenzee bevaren

Forteiland Pampus bezoeken

Een zeiltocht gecombineerd met een bezoek aan Pampus is een uitstekend programma voor je personeelsuitje of ander evenement. Zowel aan boord van onze prachtige schepen als op forteiland Pampus zal ieder lid van je gezelschap zich prima vermaken.

Forteiland Pampus ligt vlak voor de kust van Muiden en Amsterdam, middenin het IJsselmeer. Het eiland is alleen per boot bereikbaar.
Er varen veerdiensten vanuit de havens van Muiden en Amsterdam IJburg naar Pampus, maar waarom maakt je van de overtocht naar Pampus niet een feest op zich?

Stap aan boord van dektjalk De Volharding, hijs samen de zeilen en maak onder het genot van een vers kopje koffie met gebak, een lekkere lunch, een hapje of een drankje de overtocht naar dit bijzondere eiland.

Op Pampus leggen we aan en kun je van boord voor een rondleiding of een bezoek aan de Pampus Experience.
Weer terug aan boord op De Volharding serveren we een hapje, een drankje, een heerlijke lunch of een uitgebreide barbecue.

Marken, prachtig schiereiland in het Markermeer

Marken is een prachtig schiereiland in het Markermeer dat vroeger een vissersdorp was en vandaag de dag een bijzondere toeristische attractie. De traditionele vissershuisjes en de historische werven doen terugdenken aan een romantisch verleden.

Het Paard van Marken

De echte trekpleister van het schiereiland is Het Paard van Marken: geen edel dier, maar een prachtige vuurtoren! Met haar 16 meter torent zij over het eiland uit en trekt zij niet alleen de aandacht van de schepen, maar ook van de bezoekers van het eiland. Een echte aanrader bij een bezoek aan Marken!

Zeilen op het Markermeer

De Volharding organiseert groepsarrangementen voor een dagje zeilen op het Markermeer, inclusief een rondleiding in het bijzondere Marken. Een zeiltocht op het Markermeer is een ideale dagtocht voor een familiedag, of teamuitje. Vanuit de thuishaven in Muiden vaart De Volharding naar het Markermeer en de Gouwzee en meert zij aan in Marken.

Je kunt kiezen voor groepsarrangementen inclusief lunch, diner en optioneel ook een heerlijke barbecue. Het is ook mogelijk om de dagtochten te verlengen per 2 uur.

IJsselmeer & Waddenzee

Historisch Muiden

In de gezellige historische haven van Muiden, net voor de oude zeesluis en het Café van Ome Ko ligt De Volharding. Hiervandaan zeilen we binnen 15 min het IJsselmeer op of meerdere dagen naar de Waddenzee.

Dektjalk uit 1902

Beleef het zeilen in Nederland en geniet van wind, water, lucht en rust. Aan boord van dek tjalk De Volharding, bouwjaar 1902 geniet van je van ouderwets zeilen met alle comfort en luxe van de moderne tijd.

Vissersdorp Volendam

Iedereen kan wel een aantal dingen bedenken waar Volendam bekend om staat, maar wanneer ben je hier voor het laatst geweest? De Volharding rekent het vissersdorp al jaren tot één van haar favoriete bestemmingen en neemt je graag een keertje mee!

Traditionele visserskledij

Een dagje zeilen en aanmeren in Volendam is een geweldig idee om een leuke dag door te brengen met vrienden, teamgenoten, familie of collega’s. Je kunt hier een groepsfoto laten maken in traditionele visserskledij (gegarandeerd hilarisch!), of het Volendams museum bezoeken. Ook kun je een wandeling maken langs de traditionele vissershuisjes of je pakt lekker een terrasje.

Palingroken

Wat meer culinair ingesteld? Dan kun je ook kiezen voor een door De Volharding verzorgde barbecue of een bezoek aan een palingrokerij!

De bruggetjes van Edam

Edam, de kaasstad van Noord-Holland. Vroeger gelegen aan het riviertje de IJe of E en groot geworden met scheepsbouw, visserij en kaas. De haven van Edam is een heel mooi plekje om te bezoeken! De vele monumenten en het centrum zijn ideaal voor een mooie stadswandeling.

Toeristische kaasmarkt

Bezoek je haven Edam in de zomer? In juli en augustus wordt er elke woensdag tussen 10.30 en 12.30 een toeristische versie van de kaasmarkt gehouden!

Historische scheepswerf

Al ruim 650 jaar mag Edam zich een stad noemen en wat voor één! Het prachtige, oude stadscentrum is een lust voor het oog. Wij slaan een stadswandeling dan ook nooit over wanneer De Volharding haven Edam aandoet. De vele houten klapbruggetjes, grachten, de eeuwenoude panden en de historische scheepswerf Groot maken Edam tot de perfecte bestemming voor een dagje uit.

Ahoy,
ik wil graag meer informatie!

Of het nou om de catering gaat of het aantal deelnemers, we denken graag mee over de perfecte invulling van jouw tocht, feest, event of familie-uitje.

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.